Läsare

9 aug. 2014

X000 000 fattigare

Det har varit ett minst sagt omvälvande dygn! Har aldrig haft så mycket handsvett o hjärtklappning.

I torsdags var vi på en förhandsvisning på en lägenhet på Liljeholmen. Redan innan vi kom dit hade vi båda en känsla av att den här vill vi nog ha. Vi var INTE ensamma där och efter 15 minuters rundvandring i lägenheten o lite slentrianmässigt öppnande av skåp o en titt under sängen o badkaret gick vi därifrån. Vi var säkra: denna vill vi ha! Det som verkligen talade för detta var att säljarna gärna såg en snabb inflytt, vilket passade oss bra då vi om tre veckor är bostadslösa.

Så 45 minuter efter att vi lämnat lägenheten lägger vi bud. (Lägenheten under hade sålts dagarna innan o vi la oss liiite under det budet för att ha budningsmarginal) En timme senare får vi svar att säljarna acceptetar att sälja innan den regelrätta visningen om de får samma bud som lägenheten under. Vi accepterar detta o en tid för att skriva kontrakt bokas till kl 12 på fredagen. Detta med förutsättning att inget annat bud kommer in!!

Natten var lååååång. Låg o lyssnade efter att sms skulle komma med högre bud. Kl 11 på fredagen hade fortfarande inget motbud kommit o vi sätter oss på tunnelbanan. Bara några stationer från målet händer det!!! Vi får sms om att ett högre bud har kommit som säljaren hade att "ta ställning till". Den tomheten jag kände o de svordomar jag tänkte (högt) var inte nådiga. Men vi fortsatte att åka... säljaren skulle ta ställning o jag tänkte att jag hoppas minsann att säljaren är på plats så ska jag stirra ut personen.... (vad nu det skulle hjälpa?)

Väl framme ramlar vi o säljaren in genom dörren med få sekunders mellanrum. En jättetrevlig kvinna som tyckte det kändes lika konstigt som vi att ett bud inkommit som inte var från oss när vi avtalat att träffas för att skriva kontrakt. Mäklaren delade snabbt på oss (inte bra att blanda in känslor i detta som han sa). Efter lite diskussion så sa säljaren att om vi kan matcha det högre budet så får vi lägenheten framför de som lagt det högre ursprungsbudet.

Handsvett igen!!!! Tänkt, tänk!..... är den värd det?!?!! Ja! Vi matchar budet o vill ha inflytt 29 augusti. Papprena skrivs!!!

Så nu är vi x000 000 fattigare men känner oss rika för vi har fått en fin lägenhet!

- 3 rum kök om 79 kvm
- två balkonger
- nära badbrygga,  skog o kollektivtrafik
- klädkammare
- tvättmaskin o torktummlare

Jo detta känna bra! Tyvärr har vi inget prospekt så har endast tre bilder att visa.

/ Em

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar