Läsare

26 juli 2014

Slottsliv

Vi har börjat vända hemåt igen. Vi har gjort hälften av vår resa. Vi har hunnit med så mycket skoj o har lika mycket kvar!!

Efter friluftsliv i bergen, Gorges du Verdon, har vi nu kommit fram till Chateau Neuff de Pape. Här bor vi på slott, dock har det inga torn, men jag är nöjd ändå. Rummen är fina o fluffiga. Har utsikt över slottaträdgården o ser långt bort i fjärran.

Har dock känt lite smått att kalla kårar krypit längs ryggen pga inredningen i övrigt. I ena rummet fanns bland annat en klänning där nålar (!) stack ut från hela klänning. Obehagliga konstverk och målningar finns här o där, o jag som är mörkrädd gillar det inte riktigt. MEN, det känns ändå lyx att bo på slott.

Vi har hängt en del vid slottspoolen o njutit av omgivningen. På kvällen har vi varit inne i Chateau Neuff de Pape och gått på två vinprovningar. Detta lärde vi oss bland annat om vinerna från detta distrikt:
- Det finns 13 druvsorter
- 5% är vita viner, resten är röda
- Vingårdarna är i huvudsak familjeägda
- Ingen konstbevattning får ske o alla viner görs för hand (inga maskiner)

Vi blev lagom lulliga av vinprovningarna, fint var det! Efter detta o lite shoppande av vin (som vi för övrigt inte får öppna o dricka förrän år 2017) så gick vi o åt. I bakgrunden spelade tre äldre herrar på gitarr o trumpet. Idylliskt!

Frankrike är toppen!
/ Em

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar