Läsare

26 juli 2014

Gorges du Verdon

W O W!!

Europas Grand Canyon! Det gör skäl för efterliknelsen!

Efter cirka två timmars bilkörning kom vi så fram till väg D71 som tog oss till första utsiktsplatsen Balcons de la Mescla. Här började vi förstå hur STORT denna bergskedja är o svindeln var närvarande! Efter att ha sett detta vände vi om o körde medsols mot Point Sublime. Där bjöd berget på en fantastik vy!

Efter detta åkte vi vidare in på den enkelriktade vägen D23 "Route des Cretes". SVINDLANDE är bara förnamnet. Vägen har inga vägräcken o stupar rakt ner!! Styrbjörn körde medan vi andra satt i bilen o höll i oss, smått skakiga o rädda samtidigt överfötjusta över utsikten! Denna väg bjöd på flera fantastiska utsiktspunkter! Ett ställe vi stannade på kallade vi för Örnnästet, då örnar seglade förbi både över o under oss i skrevan. Obeskrivligt!!

Efter denna biltur kom vi så fram till hotellet. Efter att snabbt ha checkat in gick vi till bergssjön, Saint Crox, o tog oss en simtur.

Vilken upplevese detta har varit! Känner mig helt upprymd! Åk hit, vill jag säga till er alla som funderar på att ta en sväng till Frankrike!

(Jag får lägga ut fler bilder när jag kommer hem, även om bilderna inte kan göra jämföras med det vi kan se med egna ögat)
/ Em

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar