Läsare

31 juli 2014

Bubbel i Champagne

Känner mig fnittrig...

Vi har varit i Epernay i Champagne. En myckey trevlig o mysig stad med den fantastiska gatan Avenue de Champagne.  Här ligger Champagnehusen på rad o det är bara att slinka in o be om en rundtur i deras källare eller smaka på deras dryck.

Vi bestämde oss för att börja med att ta en tur i källaren på Moet & Chandon. Källaren är 28 km lång o har grävts ut för hand!! Det var en intressant runda där det berättades för oss hur vinet ligger o lagras i källaren där upp till 80 000 flaskor kan ligga i samma källarrum. När de vilat klart väljs de bästa vinerna ut av deras Källmästare för att bli Champagne. Sedan när detta är gjort får det bästa vinet bubbla till sig sina bubblor o sakta men säkert vändas o snurras för att få till processen. Ca 45 000 flaskor ska vändas o snurras lite varje dag!!

Vi fastslog rätt snabbt att det bästa jobbet av att vara flaskvändare o källmästare är helt klart källmästare! Funderar på att lämna in mitt CV. Johan var lite sugen på att byta ut logisitken av godis till logistik av champagne istället.

Rundturen avslutades med ett glas Moet. Efter detta fick vi mersmak o gick vidare längs Avenuen. Vi tog två provningar efter detta, där första innehöll tre glas champagne o den andra två. Efter detta var vi lagom lulliga o jag var fnittrig. Vi köpte ett par flaskor innan vi gick hem till hotellet.

Champagne är bra fint det!

/ Em

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar